Bestellijst

Bestellijst

Wie wij zijn

Leer méér 
Sta je met je mond vol tanden bij de Franse bakker? Wil je kennismaken met de ideeën van grote denkers uit het verleden? Of is het bouwen van je eigen website blijven steken in een droom? Dan helpt Volksuniversiteit Amsterdam je graag op weg. Met cursussen, rondleidingen, workshops en lezingen bieden we de mogelijkheid je kennis te verrijken. De kernvraag is daarbij: Wat wil jij leren?

Vroeger en nu
Stichting Volksuniversiteit Amsterdam werd opgericht in 1913. De oprichters hadden een idealistisch doel: de maatschappelijke achterstand van de arbeidersklasse ten opzichte van de elite verkleinen. Deze tijd vraagt uiteraard een andere koers. Al meer dan honderd jaar versterkt Volksuniversiteit Amsterdam de kennis en kunde van leergierige bewoners van Amsterdam en omstreken door het inzetten van ervaren en inspirerende docenten. De drempel blijft laag: iedereen van 18 jaar en ouder is welkom.  

Met elkaar
Samen leren, kennis met elkaar delen en elkaar enthousiasmeren zijn de pijlers van Volksuniversiteit Amsterdam. Omdat we voor iedereen bereikbaar willen zijn, bieden we cursussen aan op diverse locaties in de stad zoals een aantal OBA locaties: OBA Oosterdokskade,OBA Javaplein en OBA Roelof Hartplein maar ook op andere locaties zoals het Metis Montessori Lyceum. De deuren staan open voor alle Amsterdammers en voor iedereen die zichzelf óf de wereld om zich heen wil verkennen.
Wat wil jij leren?
Kom je talen bijspijkeren, verdiep je in jezelf, de filosofie of de fotografie of maak kennis met de nieuwste technieken, zoals printen in 3D. Volksuniversiteit Amsterdam is van vele markten thuis. Blader, swipe of click gerust eens door onze website en zie wat wij voor je kunnen betekenen. Leer méér bij Volksuniversiteit Amsterdam.

Wie is wie?
Rens Koole, directeur
Lalita Bissessur, financieel administrateur
Emilia Simion, marketing & sales manager
Krista van Twillert, hoofd planning en organisatie
Annelies van Urk, medewerker planning en organisatie
Marissa Liburdi, assistent projectmanager
Dolf Werlemann, Helen Cats, Sandra Derks, Jip Mulkens, conciërges