Bestellijst

Bestellijst

Online privécursus Beter Nederlands Schrijven voor anderstaligen 2 (van B1 naar B2/C1)

Cursuscode: 4089
30
jul

Deze individuele online NT2-cursus is bedoeld voor de cursist op niveau B1 die het niveau van schrijfvaardigheid in het Nederlands wil verbeteren tot niveau B2-C1. Bijvoorbeeld t.b.v. het Staatsexamen 2. Maar ook als het doel is om beter Nederlands te schrijven voor studie of werk, is deze cursus erg nuttig.

Opzet en werkwijze

Gewerkt wordt met de boeken Schrijf Vaardig deel 2 en deel 3 of met het boek ‘Nota Bene!’ (zelf aan te schaffen en niet inbegrepen bij de cursusprijs).

  • Schrijf Vaardig 2, 9789046903179, € 15,50
  • Schrijf Vaardig 3, 9789046903186, € 17,00
  • Nota Bene, 9789046900680, € 25,00

De keuze van de leermethode bepaalt de docent grotendeels op basis van een vrije schrijfopdracht die de cursist als eerste maakt en per mail dient toe te sturen naar de docent. Het is de bedoeling dat de cursist deze proeftekst ter grootte van minimaal driekwart A4 en maximaal een hele A4, schrijft zonder gebruik te maken van hulpmiddelen als Google Translate en/of woordenboek, zodat de docent een zo goed mogelijk beeld krijgt van de zelfstandige schrijfvaardigheid van de cursist.

Zodra de cursist de gekozen leermethode in huis heeft, kan de cursus van start gaan. Het huiswerk bestaat uit het bestuderen van onderwerpen zoals woordvolgorde, spelling, grammatica, samenhang, adequaatheid, opbouw van teksten en het maken van 8 à 10 schrijfopdrachten die de cursist naar de docent dient te mailen. De docent kijkt telkens de ingestuurde schrijfopdracht na, voorziet ze van correcties en opmerkingen ter verbetering en mailt ze daarna terug naar de cursist.

Daarnaast bestaat de cursus uit drie Zoomsessies met de docent van ca. 30 minuten. De eerste Zoomsessie vindt plaats aan het begin van de cursus ter kennismaking en bespreking van de gewenste leerdoelen. De tweede sessie is ongeveer halverwege de cursus en dient als tussentijdse evaluatie met de mogelijkheid voor uitvoeriger uitleg over specifieke schrijfproblemen die de cursist ervaart. De derde Zoomsessie is bedoeld als eindevaluatie van de cursus met eveneens ruimte voor extra uitleg.

De doorlooptijd van deze cursus is 3 tot 6 maanden.

LET OP: Data en tijden worden in onderling overleg tussen cursist en docent afgesproken. Anders dan vermeld onder ‘Schrijf je in’ zijn die data en tijden dus niet van toepassing.

Schrijf je in
Zaterdag 30 juli 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 525,00

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)