Bestellijst

Bestellijst

Cursus Duits Beginners 2 (A1-A2)

Cursuscode: 2201

Deze cursus is het vervolg op de cursus Duits Beginners 1. Je kunt ook meedoen als je al 18 uur Duits achter de rug hebt, of je hebt voldoende Duits geleerd om de lessen op dit niveau te kunnen volgen.
In deze cursus leer je een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen je familie en andere mensen, leefomstandigheden, je opleiding en je huidige of meest recente baan te beschrijven. Aan het eind van deze cursus heb je het niveau A1.2 van het Europees Referentiekader bereikt.

• Boek Spektrum Deutsch A1+ (vanaf hoofdstuk 7), ISBN 9783941323292, Schubert Verlag, € 27,95.
  Tijdens de cursus worden de hoofdstukken 7 t/m 12 behandeldkoop het boek hier

Maandag 13 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 252,00
Mw. P. (Petra) Böckler
Boek: Spektrum Deutsch A1+ (klik hier voor meer informatie)

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.


De boeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs; u dient de boeken zelf aan te schaffen. De prijzen van de boeken zijn onder voorbehoud. 

20:15 - 21:45
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Petra) Böckler
Mijn naam is Petra Böckler en sinds 2015 geef ik Duits aan de Volksuniversiteit van Amsterdam. Daarnaast ben sinds 2017 als leraar en examinator verbonden aan het Goethe-instituut in Amsterdam. Ook heb ik een aantal jaren voor Language Partners B.V. zakelijke taaltrainingen bij o.a. ING, Nuon en Cargill verzorgd. In 1997 ben ik uit Berlijn voor een Erasmus-jaar naar Amsterdam vertrokken en hier gebleven. Na een master architectuurgeschiedenis aan de UvA en een aantal jaren in de erfgoedsector te hebben gewerkt, gooide ik een paar jaar geleden het roer om en volgde ik in Berlijn een opleiding tot docente Duits als vreemde taal. Sinds 2013 werk als freelance docente Duits in Amsterdam. Tijdens mijn lessen leg ik een sterke focus op spreken, voor velen het grootste hindernis bij het leren van een nieuwe taal. Werken in groepen, rollenspellen en gesprekken tijdens de les ondersteunen het leerproces. Daarnaast probeer ik actuele culturele en politieke gebeurtenissen in de lessen te integreren.