Bestellijst

Bestellijst

Basiscursus Fotografie

Cursuscode: 3202
09
nov

Zin om jouw (nieuwe) digitale camera beter te leren kennen. Zodat je datgene fotografeert wat jij graag wilt laten zien?

Doe dan mee aan de basiscursus fotografie waarin we samen online en offline aan de slag gaan.  Belangrijkste onderwerpen is het leren van de technieken van jouw camera en nog belangrijker het leren kijken om het beste beeld te vast te leggen. We oefenen tijdens elke les en je krijgt leuke opdrachten mee voor thuis.

Lesopbouw:

Les 1: Welke camera heb jij? Soorten digitale camera’s. De basisinstellingen op jouw camera (sluitertijd, diafragma, isowaarden).

Les 2: Spelen met licht.  Een goed belichte foto. Lichtmeten. Witbalans.

Les 3: Compositie. Goed kijken en accenten door gebruik van scherpte-diepte en beweging.

Les 4: Welke (extra) objectieven zijn handig?

Les 5: Praktijkavond. Wat te doen als er te weinig licht is.

Les 6: Presentatie werk studenten. Leuke afsluitende les met ruimte voor vragen.

Welke camera heb je nodig?
Elke camera waarbij je zelf kan instellen: spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera.
Koop niet gelijk een nieuwe camera als je nog een oude hebt. In les 1 kom je erachter welke camera geschikt kan zijn voor jou.

Schrijf je in
Dinsdag 9 november 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Mw. C. (Caro) Bonink

Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Was vaak je handen. Houd afstand. Blijf thuis als je klachten hebt (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en laat je testen. 

19:00 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Caro) Bonink
Caro Bonink (1965) is stadsgeograaf en in 2003 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in de richting Journalistiek, Reportage en Portret. Zij is begonnen als fotojournalist bij Het Parool, heeft een aantal reportages met journalisten in het buitenland gemaakt en werkt nu voor verschillende tijdschriften en maatschappelijke organisaties. Haar onderwerp is de mens. Caro fotografeert mensen op zo’n manier dat ze in hun kracht staan. Met bestaand licht in een vertrouwde omgeving. Met oog voor het kwetsbare en de interactie. Haar liefde voor fotografie geeft zij graag door. Sinds haar afstuderen, geeft zij fotografieles in Amsterdam. Caro begeleidt elke cursist op zijn/haar eigen niveau. Zie haar werk: www.photocarobonink.nl