Bestellijst

Bestellijst

Tekenen en schilderen

Wat een genot is het om vast te kunnen leggen wat je ziet door te tekenen of te schilderen, binnen of buiten. En het kan zelfs erg ontspannend zijn: bekijk eens de Zentangle cursussen, een meditatieve vorm van tekenen.Ook jij kunt het leren! En ben je al wat verder op weg, dan kun je oefenen met nieuwe technieken of stijlen.

20% korting op ons online aanbod.

Tekenen op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon thuis. Urban Sketching leeft niet alleen onder kunstenaars. De Urban Sketching beweging is in 2007 in Seattle ontstaan en inmiddels zijn er wereldwijd duizenden mensen op deze manier bezig met het vastleggen van hun dagelijkse leven. Overal ter wereld in steden, woonplaatsen en op reis. De tekeningen zijn een soort verslag van dat wat je dagelijks ziet en meemaakt. Meestal wordt in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en /of met collages gewerkt. Al die technieken komen tijdens mijn workshop aan bod.

Zaterdag 21 mei 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
4 lessen van 4 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. S. (Stephanie ) Rhode
10:30 - 14:30
Locatie: Amsterdamse Bos: Restaurant de Bosbaan, Bosbaan 4 Amstelveen (klik hier voor de adresgegevens)
16
jun

In de online cursus Zentangle basis 2 ga je verder met de basistechnieken van de Zentangle Methode die je in de eerste cursus aangereikt hebt gekregen. Alleen voor cursisten die Zengtangle Basis 1 reeds hebben gevolgd!

Donderdag 16 juni 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Mw. G. (Gwen) Mertens

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)

In deze gevorderde workshop leer je hoe je, door goed te observeren, interessante alledaagse situaties ontdekt en deze vereeuwigt in spontane en vrije tekeningen. In lessen die zijn aangepast aan je vaardigheden, leer je hoe je het tekenmateriaal gebruikt, hoe je architectuur in perspectief weergeeft en hoe je mensen en dieren tekent. De keuze van het motief is geheel aan jou. Heb je een vakantiemotief dat je destijds niet op papier kon zetten? Dan leer je in deze workshop hoe je dat voor elkaar krijgt.

Maandag 20 juni 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00
Mw. S. (Stephanie ) Rhode
14:00 - 17:00
Locatie: De Wijnrank / AWWIJN (klik hier voor de adresgegevens)

In de masterclasses  gaan we stap voor stap leren wat er voor nodig is om je eigen meesterwerk te maken volgens oude tradities en beproefde methodes in de schilderkunst.Deze cursus is dan ook gericht op het ontwikkelen van specifieke technische vaardigheden om deze vervolgens te kunnen integreren in je eigen werk.
Doelgroep: Gevorderden

Woensdag 11 mei 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00
Mw. S. (Sandra) Derks
19:00 - 21:00
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)

Cursus tekenen en schilderen in Amsterdam

Zentangle, Urban Sketching & meer

Onze cursussen tekenen en schilderen zijn zeer laagdrempelig en geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, beginners en gevorderden. Haal meer plezier uit tekenen en schilderen met ons divers en betaalbaar aanbod cursussen zoals Zentangle en Urban Sketching. Onze ervaren docenten verwelkomen je graag bij de lessen of tekenen en schilderen!

Cursussen bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam is al meer dan 100 jaar hét adres voor het volgen van een klassikale cursus op locatie in Amsterdam. Volg je liever een online cursus? Kies dan voor een interactieve online cursus in onze virtuele zalen. Kies uit 25 talen, cursussen Nederlands (NT2) aan anderstaligen, cursussen Cultuur en Maatschappij, cursussen Persoonlijke ontwikkeling en allerlei cursussen over Amsterdam en Amsterdammers. Zoek je een betaalbare, inspirerende en leerzame cursus? Kies dan voor een cursus aan Volksuniversiteit Amsterdam!

Met Volksuniversiteit Amsterdam kom je verder.