Bestellijst

Bestellijst

Online Cursus Schaken voor Beginners

Cursuscode: 5613
24
jan

In twaalf lessen leer je, naast de loop van de stukken, de basistactieken om een goede partij neer te zetten. Tijdens de cursus wordt een selectie gemaakt uit de lessen van het boek Stap 1 van de Stappenmethode. Daarbij is aandacht voor openingen, materiaalwinst en verdediging. Je krijgt een werkboek en huiswerk om de lesstof optimaal te kunnen oefenen.

Ook leer je verwante vaardigheden zoals schaaknotatie, zodat je straks zelfstandig in staat bent om je partijen te analyseren en schaakboeken te lezen. Maar behalve de inhoud, wordt ook schaakgeschiedenis behandeld. Waar komt schaken vandaan? Hoe is het spel in verschillende culturen geëvolueerd, en wat zijn verschillen met Europees schaak?

Boek: Werkboek Stap 1, ISBN 9789077275023, bestel je boek hier

Schrijf je in
Maandag 24 januari 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 245,00
Dhr. Dr. Z. (Zyon) Kollen
Boek: Werkboek Stap 1 (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
Dr. Z. (Zyon) Kollen
Ik schaak al sinds mijn zevende en ik draag de schaaktitel Fidemeester (FM). Momenteel speel ik zowel in de Nederlandse als Duitse schaakcompetitie in de hoogste klassen. Ook heb ik diverse Nederlandse jeugdkampioenschappen op mijn naam staan. Bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond heb ik de diploma's Schaaktrainer 1 en Schaaktrainer 2 behaald. Inmiddels geef ik al meer dan tien jaar les, van jong tot oud en zowel individueel als in groepsverband. Ook heb ik ervaring met lesgeven aan leerlingen met een visuele beperking. Verder houd ik mij bezig met schaakgeschiedenis en ik ontwerp mijn eigen schaakspellen.