Bestellijst

Bestellijst

Cursus Ontspullen: zo breng je rust in huis

Cursuscode: 5641
17
mei

Wens je al tijden een opgeruimd huis? Kost opruimen je veel tijd, maar is het snel weer een zooitje? Je bent niet de enige. Velen van ons hebben het nooit geleerd, terwijl een hele zinvolle vaardigheid is! 

Rommel is ongezond en kan stress veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk dat je van je huis een plek weet te maken waar je tot rust kan komen en jezelf kan zijn. Je spullen dienen jou daarbij te helpen. Maar al te vaak zijn onnodige en ongebruikte spullen ons tot last. Wie slim is neemt daar afscheid van: dat heet ontspullen. Geloof het of niet, het kan je leven echt veranderen.

In de cursus ‘Ontspullen: zo breng je rust in huis’ leer je:

  • stapsgewijs je huis ontspullen met hulp van de juiste voorbereiding en een concreet stappenplan
  • omgaan met typische "opruim-valkuilen"  
  • inzicht krijgen in jouw opruim-stijl en hoe je het makkelijker maakt voor jezelf

Na afloop van de eerste les ga je naar huis met een stappenplan en een concrete opdracht. De tweede les evalueren we hoe het opruimen en ontspullen thuis is gegaan. We gaan in op de valkuilen en hoe je deze slim kan omzeilen. Thuis oefen je daarmee verder. De derde les nemen we vragen met elkaar door en doe je inzichten op over jouw opruim-stijl en die van anderen. We bespreken ook hoe je zelf verder kan zodat je blijvend van het resultaat kan genieten. Immers, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Omdat het lastig kan zijn om door te zetten met ontspullen is er na een aantal weken een terugkombijeenkomst (les 4), dat is voor jou een stok achter de deur. We bespreken dan hoe het iedereen is vergaan en nemen de tijd om zowel de gemeenschappelijke uitdagingen als jouw individuele vragen door te nemen. Zo kan je met frisse moed en nieuwe inzichten verder gaan met ontspullen.

Dinsdag 17 mei 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 147,00
Mw. M. (Marieke) Pluk
19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marieke) Pluk
Marieke is Professional Organizer en geeft mensen graag een frisse blik op opruimen. Hoe ervaar je het niet als een last maar als een zinvolle bezigheid die je rust en overzicht oplevert. Met haar bedrijf Duurzaam Opgeruimd traint ze mensen om vaardiger te worden in opruimen en ontspullen. Ze houdt ervan om goed te luisteren en te zoeken naar maatoplossingen. Haar ultieme doel is dat we met zijn allen meer tijd en energie overhouden voor de dingen die er echt toe doen.