Your cart

Your cart

Verdiepingscursus fotografie met praktijk op locatie

Course code: 7203

In deze interactieve cursus over o.a. visual storytelling, zwart-wit fotografie en compositie gaan we dieper in op allerlei manieren waarop fotografen hun verhalen vertellen. Laat je inspireren, oefen jezelf in kijken, verhalen vertellen en zie steeds meer!

Tijdens de oefeningen in de les, een opdracht en de praktijklessen ga je zelf aan de slag. Bij het bespreken van het fotowerk staat jouw persoonlijke benadering, plezier en enthousiasme centraal.

Voor wie:
Voor iedereen die een Basiscursus (Smartphone) Fotografie of Vervolgcursus Fotografie heeft gedaan.
Meenemen: elke fotocamera of Smartphone camera is geschikt.

In de interactieve Verdiepingscursus Fotografie komt aan de orde:
Visual Storytelling , zwart-wit fotografie, compositie, behandeling werk van fotografen, bespreking foto’s van de cursisten. In de cursus oefent u met praktijkopdrachten. De lessen 4 en 5 zijn praktijklessen: we gaan op pad met de groep om te fotograferen op locatie.

De term Visual Storytelling is met de opkomst van Social Media en de algehele beeldcultuur waarin wij ons bevinden, opgekomen. In wezen vertellen fotografen al heel wat decennia verhalen. Wel heeft de fotografie zich hierin ontwikkeld. Aan de orde komen: een stukje fotografie geschiedenis, kennis van verhaalvormen en van het opbouwen van het verhaal zelf.

Deze kennis gebruikt u de gehele cursus door, aangevuld met nieuwe informatie. Zo wordt ook zwart-wit fotografie behandeld. Hieraan is een praktijkopdracht gekoppeld.

Zwart-wit fotografie daagt uit tot een andere manier van kijken dan wanneer u in kleur fotografeert.  U wordt tot duidelijkere keuzes met betrekking tot licht, compositie en vorm gedwongen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, wordt u duidelijk gemaakt aan de hand van het werk van gerenommeerde fotografen.

Last but not least komt het onderwerp compositie uitgebreid aan de orde. Hierbij worden ook de verschillen tussen zwart-wit fotografie en kleurfotografie behandeld. Ook hieraan koppelt de docent een praktijkopdracht.

Aan het eind van de cursus bestuderen we het werk van een speciale fotograaf. We ontdekken zijn drijfveren, manier van werken en laten ons hierdoor inspireren bij een praktijkles.

Behalve een paar opdrachten voor thuis, fotograferen we dus met z’n allen ook in de les. Hierna worden de foto’s besproken. De bedoeling van het bespreken van de foto’s is dat u uw eigen sterke punten ontdekt in de fotografie zodat u zich hierin verder kunt ontwikkelen.

Meenemen: (Smartphone)camera en gebruiksaanwijzing.

NB: het staat de docent vrij de inhoud van de cursus aan te passen als dit nodig blijkt.

Saturday April 16, 2022
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
6 lessons of 2,5 hrs start time 10:15 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 305,00
Tutor: Ms. M. (Marijke) Diel
10:15 - 12:45
Locations: Batjanzaal: Batjanstraat 68, EYE Filmmuseum, IJpromenade 1, Zeedijk (click here for address details)
M. (Marijke) Diel
Marijke Diel is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling Fotografische Vormgeving, gespecialiseerd in portretfotografie. Marijke werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en maakt portretten bij redactionele verhalen, bedrijfsbladen en websites. Zij laat zich inspireren door de omgeving waarin haar modellen verkeren en hun persoonlijke verhaal. Marijke is ook thuis in andere vormen van fotografie. In haar kunstprojecten bijvoorbeeld houdt zij zich graag bezig met landschap. Marijke is een ervaren docente. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen praktijk maar ook voor andere organisaties, o.a. voor Fotogram/Fotoacademie. In 2014 heeft zij haar 1e graads docentschap behaald, het Bachelor of Fine Art and Design in Education. Zij ontwikkelt diverse cursussen en workshops. Marijke draagt haar kennis, creativiteit en plezier in het vak graag over. Deelnemers leren de basisprincipes, maar ook anders naar foto’s kijken om zo een eigen handschrift te ontwikkelen. Marijke’s werk bekijken? Zie www.marijkediel.nl