Bestellijst

Bestellijst

Online vervolgcursus Fotografie met praktijk op locatie

Cursuscode: 7201

De basisbeginselen heb je nu gehad. Nu ga je hiermee nog meer oefenen en ga je ook creatieve uitdagingen aan. Leer meer over fotografie bij weinig licht en lichtmeting. Over de mogelijkheden van flitslicht en hoe je dit creatief kunt inzetten. Ondervind hoe je tijdens avond- en nachtfotografie spannende foto’s kunt maken. Ontdek hoe je een portret zou kunnen maken! Je leert op Manual te werken en moeilijke lichtomstandigheden te hanteren. De docent brengt de techniek op een aanschouwelijke manier, waarna je dit direct in de praktijk brengt. 

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur, waarvan 2 praktijklessen. 
In één les (Let op: op maandagavond 24 januari 19:15-21:45 uur)  fotograferen we in de stad en de andere les (op 5 februari) zijn we bij elkaar om nog eens extra te oefenen in de praktijk.
Op 12 februari bespreken we de foto’s in een lokaal. 

Les 1: Online les: Opfrissen sluitertijd en diafragma. Lichtmeting in uitdagende lichtomstandigheden. Werken op Manual en oefenen. Langlopende opdracht.
Les 2: Online les: Avondfotografie. Verkenning van diverse mogelijkheden. Bespreking persoonlijke thema’s voor langlopende opdracht.
Les 3: Avond praktijkles in stad: Praktijk avondfotografie waarbij je dmv leuke opdrachten de theorie in de praktijk brengt.
Les 4: Online les: Bespreking foto’s. Theorie flitsen en oefenen in de praktijk. Start Portretfotografie.
Les 5: Praktijkles in lokaal: Portretfotografie. Door middel van leuke opdrachten breng je de theorie in praktijk.
Les 6: Fotobespreking in lokaal: Bespreking van de foto’s van de cursisten (van de praktijklessen en langlopende opdracht).

Les 5 en 6 vinden plaats in de Batjanzaal, Batjanstraat 68.

• Je hebt het meest aan deze cursus met een digitale kleinbeeld spiegelreflexcamera, maar een compactcamera of zoekercamera met de mogelijkheid om de camera op 'M' te zetten volstaat ook.
Indien gewenst kan de docent in dit geval hybride (via zoom) lesgeven.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Zaterdag 15 januari 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 265,00
Mw. M. (Marijke) Diel

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.


Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing in het gebouw. Als je zit mag het mondkapje af. Was vaak je handen. Houd afstand (1,5 m is een veilige afstand). Blijf thuis als je klachten

10:15 - 12:45
Locatie: Zowel online als offline: zie cursusinformatie (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marijke) Diel
Marijke Diel is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling Fotografische Vormgeving, gespecialiseerd in portretfotografie. Marijke werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en maakt portretten bij redactionele verhalen, bedrijfsbladen en websites. Zij laat zich inspireren door de omgeving waarin haar modellen verkeren en hun persoonlijke verhaal. Marijke is ook thuis in andere vormen van fotografie. In haar kunstprojecten bijvoorbeeld houdt zij zich graag bezig met landschap. Marijke is een ervaren docente. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen praktijk maar ook voor andere organisaties, o.a. voor Fotogram/Fotoacademie. In 2014 heeft zij haar 1e graads docentschap behaald, het Bachelor of Fine Art and Design in Education. Zij ontwikkelt diverse cursussen en workshops. Marijke draagt haar kennis, creativiteit en plezier in het vak graag over. Deelnemers leren de basisprincipes, maar ook anders naar foto’s kijken om zo een eigen handschrift te ontwikkelen. Marijke’s werk bekijken? Zie www.marijkediel.nl