Your cart

Your cart

Basiscursus Fotografie

Course code: 3202

Zin om jouw (nieuwe) digitale camera beter te leren kennen. Zodat je datgene fotografeert wat jij graag wilt laten zien?

Doe dan mee aan de basiscursus fotografie waarin we samen online en offline aan de slag gaan.  Belangrijkste onderwerpen is het leren van de technieken van jouw camera en nog belangrijker het leren kijken om het beste beeld te vast te leggen. We oefenen tijdens elke les en je krijgt leuke opdrachten mee voor thuis.

Lesopbouw:

Les 1: Welke camera heb jij? Soorten digitale camera’s. De basisinstellingen op jouw camera (sluitertijd, diafragma, isowaarden).

Les 2: Spelen met licht.  Een goed belichte foto. Lichtmeten. Witbalans.

Les 3: Compositie. Goed kijken en accenten door gebruik van scherpte-diepte en beweging.

Les 4: Welke (extra) objectieven zijn handig?

Les 5: Praktijkavond. Wat te doen als er te weinig licht is.

Les 6: Presentatie werk studenten. Leuke afsluitende les met ruimte voor vragen.

Welke camera heb je nodig?
Elke camera waarbij je zelf kan instellen: spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera.
Koop niet gelijk een nieuwe camera als je nog een oude hebt. In les 1 kom je erachter welke camera geschikt kan zijn voor jou.

Tuesday November 9, 2021
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
6 lessons of 2,5 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 290,00
Tutor: Ms. C. (Caro) Bonink

Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing in het gebouw. Als je zit mag het mondkapje af. Was vaak je handen. Houd afstand (1,5 m is een veilige afstand). Blijf thuis als je klachten hebt (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en laat je testen. Bij enkele cursussen wordt een Coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit staat dan vermeld in de cursustekst.

19:00 - 21:30
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)
C. (Caro) Bonink
Caro Bonink (1965) is stadsgeograaf en in 2003 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in de richting Journalistiek, Reportage en Portret. Zij is begonnen als fotojournalist bij Het Parool, heeft een aantal reportages met journalisten in het buitenland gemaakt en werkt nu voor verschillende tijdschriften en maatschappelijke organisaties. Haar onderwerp is de mens. Caro fotografeert mensen op zo’n manier dat ze in hun kracht staan. Met bestaand licht in een vertrouwde omgeving. Met oog voor het kwetsbare en de interactie. Haar liefde voor fotografie geeft zij graag door. Sinds haar afstuderen, geeft zij fotografieles in Amsterdam. Caro begeleidt elke cursist op zijn/haar eigen niveau. Zie haar werk: www.photocarobonink.nl