Bestellijst

Bestellijst

Online lezing In het licht van Cuyp: Aelbert Cuyp & Gainsborough - Constable - Turner

Cursuscode: 1072
02
dec

Aelbert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij in Dordrecht werd geboren. Het Dordrechts Museum organiseert een grote expositie van zijn werk (3 okt. - 6 maart) waarbij voor het eerst ook de waardering voor Cuyp en zijn invloed getoond worden. Tijdens een ware Cuyp-rage werden de zonovergoten landschappen van Cuyp bij Engelse verzamelaars razend populair en talloze Britse schilders lieten zich door hem inspireren.

Kunstenaars als Gainsborough, Constable en Turner lieten zich inspireren door Cuyps idyllische landschappen met koeien die baden in het gouden licht. Voor deze Dordtse schilder hadden de Engelsen zoveel achting, dat zij hem de "Dutch Claude" noemden en hem daarmee op het niveau plaatsten van de indertijd in heel Europa gerespecteerde landschapsschilder Claude Lorrain uit Frankrijk. Op de tentoonstelling in het Dordrechts Museum zullen topstukken van Cuyp voor het eerst getoond worden naast meesterwerken van 18de en 19de-eeuwse Britse landschapschilders die zijn kunst bewonderden en het ter inspiratie namen voor hun eigen topwerken.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Donderdag 2 december 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Dhr. T.L. (Hoo-Man) Chan

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
T.L. (Hoo-Man) Chan
Hoo-Man is een enthousiaste en kundige spreker die al twee decennia actief is als kunstdocent op cursussen, spreker op kunstlezingen, stadsgids in meerdere steden, en rondleider in tijdelijke tentoonstellingen & de museumcollecties, intern bij een aantal van de grootste Nederlandse musea. Naast een kunstcursussencentrum in Gouda leidt hij ook het Italiaanse taalcursussencentrum van de kaasstad. Hoo-Man (1973) heeft een Master of Arts-graad in Taal- & Cultuurstudies, gespecialiseerd in de Romantiek.