Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Alfred Nobel

Cursuscode: 1259
29
nov

In deze lezing over de Zweedse uitvinder Alfred Nobel belicht docente Zweeds Tineke Jorissen-Wedzinga diverse aspecten rondom het fenomeen Nobelprijs. Aan bod komen onder andere: wie bepaalt wie welke prijs krijgt, waarom wordt de Vredesprijs als enige Nobelprijs uitgereikt in Oslo, kan men lobbyen, hoe zit het met nominaties, is er een lijst met genomineerden, hoe zijn de verschillende commissies samengesteld, wat gebeurt er als er een Nobelprijswinnaar voortijdig overlijdt en – niet onbelangrijk – wat is de geldwaarde van een hedendaagse Nobelprijs?

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 29 november 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Mw. drs T.P.G. (Tineke) Jorissen-Wedzinga

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs T.P.G. (Tineke) Jorissen-Wedzinga
Tineke Jorissen-Wedzinga werkt sinds 1988 op de Volksuniversiteit Amsterdam en geeft daar nog steeds met veel plezier taalcursussen en conversatielessen Zweeds. Ook houdt zij lezingen over culturele en culinaire onderwerpen die met Zweden te maken hebben. Daarnaast is Tineke werkzaam als vertaler van "vooral" Zweedse misdaadromans. www.sveatrans.nl