Bestellijst

Bestellijst

Lezingen: Inleiding tot de Soefi-traditie

Cursuscode: 1266
02
dec

Het soefisme, ook bekend als al-tassawuf, heeft een belangrijke rol gespeeld in de islamitische geschiedenis en grote persoonlijkheden voortgebracht die nog altijd een inspiratie zijn en tot de verbeelding spreken voor mensen van zowel binnen als buiten de moslim-wereld.

In deze inleiding gaan we op ontdekkingsreis door een landschap van onvermoede geestelijke rijkdom. Tijdens deze bijeenkomst worden er natuurlijk ook verbindingen gelegd met andere levensbeschouwingen en spirituele tradities. We doen historische kennis op, leren belangrijke termen, verfijnen ons begrip zonder oog te verliezen voor hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Er is ruimte voor vragen, verduidelijkingen en perspectieven  op de daarvoor bedoelde momenten.

Deze inleiding bestaat uit 2 lezingen. Schrijft u zich in via deze cursus van 2 lezingen dan krijgt u korting.

De lezingen zijn ook, voor de normale prijs, afzonderlijk te bestellen:

Eerste lezing: Mensbeeld en gedachtegoed

In deze lezing maken we samen kennis met het mensbeeld van de mystiek-spirituele traditie van de islam.

Tweede lezing: Een Praktijk, levenshouding

In deze lezing ontdekken we de markante, soms eigenzinnige, levenshouding van soefi’s. Een ethische dagelijkse praktijk, zoals sommigen het soefisme zullen beschrijven.

Schrijf je in
Donderdag 2 december 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 39,00
Dhr. A. (Alaeddine ) Touhami

Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing in het gebouw. Als je zit mag het mondkapje af. Was vaak je handen. Houd afstand (1,5 m is een veilige afstand). Blijf thuis als je klachten hebt (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en laat je testen. Bij enkele cursussen wordt een Coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit staat dan vermeld in de cursustekst.

19:00 - 21:00
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Alaeddine ) Touhami