Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Stedenspecial Chicago

Cursuscode: 5504

Chicago is een geweldige stad voor moderne architectuur. Na de grote brand van 1871 ontstond er een ongekende bouwwoede met de geboorte van de wolkenkrabber; niet voor niets is de Chicago School of Architecture nog steeds een begrip. Dit zette zich door in de jaren ’20 met prachtige Art Deco wolkenkrabbers. En na de Tweede Wereldoorlog kwam de tweede Chicago School op gang met o.a. veel gebouwen van Ludwig Mies van der Rohe. En ook heden ten dage worden er bjzondere hoogbouw projecten gerealiseerd. Dat moderne architectuur nog steeds een hoge prioriteit heeft zien we ook als we kijken naar o.a. Millennium Park: het muziekpaviljoen van Frank Gehry, een moderne uitbreiding van het kunstmuseum van Renzo Piano en “the cloud gate” van Anish Kapoor. Ook kijken we in deze lezing naar gebouwen buiten het centrum. Het Illinois Instite of Technology: een universiteitscomplex ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe met uitbreidingen van Rem Koolhaas en Helmut Jahn.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 16 mei 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.