Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Stedebouwkundige ontwikkelingen Amsterdam

Cursuscode: 1508
29
nov

In deze lezing bekijken we uitgebreid de ontwikkeling van Amsterdam met haar diverse trends en tendensen. We beginnen met de sociale woningbouw van het begin van de 20e eeuw en de tuindorpen om daarna verder te gaan met het Algemeen Uitbreidingsplan met haar westelijke tuinsteden. Hierna zullen we kort stil staan bij de ingrepen in de binnenstad van de jaren '60 en '70, om vervolgens uitgebreid in te gaan op de meest recente ontwikkelingen als de Zuidas, IJburg, Amsterdam Noord (inclusief toekomstplannen) en de Houthaven met haar zelfbouwkavels en duurzame ontwikkelingen. De lezing geeft een goed beeld van de belangrijkste ontwikkelingen van de stad in de 20 eeuw, het waarom erachter en wat we in de toekomst verder nog kunnen verwachten.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Maandag 29 november 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.