van adam smith tot piketty grote economen: deze cursus is bedoeld voor niet economen biedt overzicht van belangrijkste werken en biografieen van bekendste economen van vroege industrialisatie tot nu hoewel er al vanaf oudheid werd nagedacht over wat we tegenwoordig economie...

Van Adam Smith tot Piketty: de grote economen

Deze cursus is bedoeld voor niet-economen. Het biedt een overzicht van de belangrijkste werken  en biografieën van de bekendste economen, van de vroege industrialisatie tot nu.
Hoewel er al vanaf de oudheid werd nagedacht over wat we tegenwoordig ‘economie’ noemen, is economie eigenlijk een relatief jonge wetenschap. Deze wetenschap ontstond pas in de 18de eeuw. In deze cursus krijgt u inzicht in de biografieën en bekendste werken van aantal vooraanstaande economen zoals Adam Smith, Karl Marx, John Maynard Keynes, Milton Friedman en Thomas Piketty. Daarnaast is er aandacht voor economen die bij het grote publiek wat minder bekend zijn, zoals John Stuart Mill, Friedrich August von Hayek en Amartya Sen.
Om deze economen goed te begrijpen zullen we ingaan op hun levensgeschiedenis en de tijd waarin zij leefden. Vervolgens zal hun bijdrage aan de economische theorie en hun invloed op het economische beleid worden besproken. Dit geeft een goed beeld van de ontwikkelingen van de vroege industrialisatie tot en met de globalisering. Wat hierbij opvalt is dat een aantal vraagstukken en discussies uit het verleden soms nog opmerkelijk actueel blijken te zijn.

Cursuscode 1253

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 3 lessen van 2 uur vanaf woensdag 1 november 2017 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 82,50
Docent: Mw. A. (Anne-Martine) Hupkens van der Elst
Locatie: OBA, Javaplein 2 1094 HW

inschrijven is niet meer mogelijk